CityBarge winnaar mobiliteitschallenge!

Mobiliteitschallenge

CityBarge wint de mobiliteitschallenge van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat! Meer dan honderd toeschouwers zagen gistermiddag via de live webinar hoe CityBarge er met de winst vandoor ging. CityBarge bouwt een volledig elektrisch aangedreven duwboot, voor stadslogistiek over water. Hierdoor zijn er minder vrachtwagens nodig en is er minder CO2-uitstoot. Shaun gaf een goede pitch die de jury wist te overtuigen.

Ook de andere finalisten hadden innovatieve concepten. BNA Battery refurbisht batterijen voor elektrische auto’s. En SQUAD Mobility ontwikkelt kleine zon-aangedreven auto’s voor de stad. Ook was er een aanmoedigingsprijs voor Team Solid die een nieuw type brandstof ontwikkelen voor de scheepvaart.

Dutch Mobility Innovations schreef er een mooi artikel over op hun website: “De jury prees CityBarge voor hun vindingrijkheid. “CityBarge doet waar Nederland goed in is: vervoer over water. En zo deden we het vroeger ook”, licht voorzitter van de jury Mariëtte van Empel toe.”

Achteraf werd er met het team ook nog even digitaal geproost met Shaun en het team!

nl_NLDutch