CityBarge video – “Bringing back the boats into the city”

“Bringing back the boats into the city. I think that’s a beautiful idea!” vertelt Adri Bom-Lemstra (gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland).

We zijn trots dat we deze video kunnen delen waarin het idee van CityBarge wordt getoond: een uitvoerbare en betaalbare oplossing om de CO2 uitstoot in de drukke steden te verlagen. Het modulaire en schaalbare concept van CityBarge draagt bij aan de binnenstedelijke leefbaarheid. We blazen de binnenstedelijke vaarwegen nieuw leven in voor de distributie van afval en andere ladingen. Hiermee ontzien we de overbelaste steden van zware vrachtwagens.

CityBarge is het resultaat van een co-creatie proces tussen verschillende start-ups, overheidsinstellingen, wetenschappers en experts uit de industrie van toonaangevende bedrijven in de publieke en private sector. De Provincie Zuid-Holland, Gemeente Delft, CityBarge, Cityhub, KOTUG International, FYNLY en Skoon hebben de krachten gebundeld om eeuwenoude gebruiken te combineren met high-tech toepassingen van vandaag en morgen. En daarnaast passen ze slimme energie oplossingen en asset- en planning platforms toe die ondersteund worden door onze partners Nokia, Dell EMC, Spie en Innotractor.

Meer weten? De eerste CityBarge wordt getoond tijdens een lanceringsevenement. Deze kan dus in het echt worden bekeken op 21 September in de Gemeente Leiden tijdens het Zero Emission City Logistics Festival (ZES). Het evenement draagt bij aan de Green Deal Zero Emission voor Stadslogistiek. Een tweede CityBarge produceren is slechts een kwestie van weken, vanwege het efficiënte modulaire assemblageproces.

nl_NLDutch